Stehags intresse- & försköningsförening

Vecka 38 får vi besök av …

… trollmor, Mamma Måd, ett mobilt musteri, lokala odlare m.m.! Och vi har en nyinvigning av motionsspåren, vandrar i ett planerat naturreservat och pysslar på biblioteket. Hela vecka 38 kommer att vara full av roliga aktiviteter.

Program i Stehag under Eslövs kommuns hållbarhetsvecka:

Ekopyssel
Välkomna till biblioteket i Stehag för att tillsammans göra nya saker av gammalt. Ta med dig eget material och idéer. Vi ska bland annat försöka göra papper, brevkort m.m. av returpapper och tidningar.
Tid och plats: biblioteket i Stehag, måndag 19/9 kl 18.30 – ca 20.30.

Nyinvigning av motionsspåren – Tipsrunda och nyinvigning av upprustade motionsspår i Gyaskogen. Fina priser att vinna! Prisutdelning sker på lördagens skördemarknad.
Tid och plats: vid motionsspårens början i Gyaskogen, tisdag 20/9 kl 18.30.

Utställning och exkursion i planerat naturreservat – Vi går en promenad genom området i septemberkvällen och hör hur långt reservatsarbetet kommit. En mindre bildutställning kommer också att finnas på biblioteket.
Tid och plats: samling vid biblioteket i Stehag, torsdag 22/9 kl 18.30.

”Restresan” – Välkomna att lyssna på Sabine Håkansson som kommer till Matboden för att prata om hur matrester kan bli nya maträtter. Hon kommer även att laga mat ur sin kokbok ”Restresan”. Mobilt bibliotek med böcker om mat och miljö.
Tid och plats: Matboden fredag 23/9 kl 17-18.

Skördemarknad och barnloppis – Välkomna att besöka skördemarknaden som kommer att erbjuda allt från försäljning av lokalt producerade grönsaker till växter från trädgårdarna i byn. Mustens Vänner från Södra Rörum besöker oss och visar hur man gör must av trädgårdens äpplen eller päron. Välkommen också att sälja barnens urvuxna kläder, leksaker m.m. Mamma Måd kommer och sjunger för barnen.
Tid och plats: utanför Matboden lördag 24/9 kl 10-12.

Trollvandring – Trollmor kommer till Gyaskogen för att berätta sagor för barnen. Följ småtrollen ut i skogen. De visar vägen till trollmor som bjuder barnen på saft och bullar – och spännande sagor. I skogen blir det också naturupptäckter tillsammans med Naturskyddsföreningen. Bland annat ska vi få se olika slags fågelbon och ekorrbon, mossor och annat man kan hitta i skogen. Varje halvtimme blir det skogsskoj med Fia och Emelie. Oömma kläder och stövlar rekommenderas. Ta med något att sitta på och gärna en mugg att dricka saft ur.
Trollvandringen utgår från biblioteket i Stehag. Blir vädret riktigt ruskigt håller vi oss inne på biblioteket i stället.
Tid och plats: Gyaskogen söndag 25/9 kl 14-16.