Stehag – mysig bymiljö, närhet till natur och goda kommunikationer

Bilden av EslövMåndagen den 23 april träffade företagare och andra intresserade i byn, Eslövs kommuns näringslivschef Gertrud Elisabet Bohlin. Hon berättade om sina visioner och lyssnade på synpunkter från företagare, föreningar och boende här i Stehag.

Några tankar som kom fram under kvällen kring vad som kännetecknar Stehag var bland annat: hög kvalitet i boende, kommunikationer och de verksamheter som finns här, småskalighet, gemytlighet, bykänsla, natur, närhet till både skog och sjö, livskvalitet.

Vi pratade också om att det är viktigt att sätta värde på – och också handla – i de affärer etc. som finns här för att de ska kunna finnas kvar. Det efterlystes bättre kommunikation mellan företag och kommun, möjlighet för affären att lämna ut paket från Posten, ha postboxar, vara ombud för Systembolaget etc. Det har varit svårt att få gehör från Posten och Systembolaget för dessa önskemål.

Vi menade också att kommunen borde tänka mer visionärt och ta tillvara och utveckla de värden som finns här. Exempel som nämndes var naturreservat i Gyaskogen, bättre cykelvägar – t.ex. ner till Ringsjön, upprustningen av badplatsen vid Sjöholmen, skapandet av en mysigare bygata på Hasslebrovägen m.m. 

Hör gärna av er om ni har tankar om bilden av Eslöv och Stehag: stehagsintresseforening@gmail.com

Länk till Eslövs kommuns hemsida där du kan dela med dig av dina synpunkter om Eslövs kommun.

Kommentera

Du kan använda dessa HTML–taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>