Stehag framåt! Var med och forma Stehags framtid!

Stehag framåt!

Tid och plats: 1 mars 2014, kl 9.30-16.30 i Stehags församlingshem

Vi inspireras av Nils Phillips som lett en fantastisk utveckling i Röstånga och pratar ihop oss om idéer, behov och önskemål. Vad vill vi ha som inte finns i byn idag? Föreningar och företagare finns på plats för att fånga upp och driva vidare och dessutom kommer våra politiker få visa färg kring vilka Stehagsfrågor de tänker driva efter valet i höst.
Alla behövs – gammal som ung, nyinflyttad eller boende i Stehag sedan barnsben, föreningsaktiv, hemmatänkare, pendlare, lokal företagare… Så frön eller fånga idéer, få det att hända!

Över 100 personer har hittills svarat på Stehags intresse- och försköningsförenings enkät om byn och resultatet från denna kommer också att finnas tillgängligt.

Dagen arrangeras av en arbetsgrupp i Stehag med stöd av Leader Mittskånes byutvecklingsprojekt. Anmälan senast den 20 februari via e-mail till nan_kjellberg@yahoo.com eller till Nan Kjellberg på 0734-171023. Ange eventuella matallergier och önskemål vid anmälan. Ange även om du bara har möjlighet att delta under delar av dagen.

Välkommen!

Stehag Framåt! – Schema för dagen

Plats: Församlingshemmet i Stehag

09.30-10.00 Välkomstfika och mingel

10.00-11.00 Inspiration med Nils Phillips som lett ett fantastiskt byutvecklingsarbete i Röstånga. Han berättar om sina erfarenheter från Röstånga – om lokala projekt, bygemenskap och olika vägar för att nå sina mål. Nils kommer att finnas på plats hela dagen.

11.00-12.00 Stehag framåt – vad vill vi? Under dagens två pass kan man mingla och diskutera utifrån sju olika teman (se nedan) – Vad har vi för önskemål och behov här i Stehag? Och vilka idéer dyker upp? Hur kan vi realisera våra idéer? Vad händer redan?

  1. Gemenskap, socialt
  2. Natur och miljö
  3. Trafik och byggande
  4. Barn och unga
  5. Äldre
  6. Kultur och musik
  7. Företagande

12.00-12.30 Lunch

12.30-13.30 ”Stehag framåt – vad vill vi?” – fortsättning.

13.30-14.00 Sammanfattning av vad som sagts inom respektive tema.

14.30-15.00 Fika & Politiker Vi fikar och under tiden kommer våra kommunpolitiker att få välja ut några av de Stehagsfrågor som kommit upp under dagen som deras parti kommer att driva efter valet.

15.00-16.30 Paneldebatt kommunpolitiker Politikerna får inleda med fem minuter var om vad deras parti vill göra för Stehag. Sedan är det fritt fram för frågor till politikerna, paneldebatten modereras av Nils Phillips.

Kommentera

Du kan använda dessa HTML–taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>