Stehags intresse- & försköningsförening

INSTÄLLT! Cykeldag i Stehag 18 april 2015

OBS! Inställt pga för få anmälda.

Filmvisning någon kväll i maj i stället på biblioteket i Stehag – vi återkommer så snart vi vet när.

 

Hej!
Intresseföreningen i Stehag och Frisksportklubben Tor bjuder in till en idédag den 18 april 13.30 till ca 17.30 om cykling i och kring Stehag. Vi håller till på Församlingshemmet i Stehag.

Dagen är en fortsättning på det arbete kring framtidsvisioner som vi påbörjade förra året i projektet Stehag framåt!.

Vi börjar dagen med filmvisning – Fredrik Gerttens uppmärksammade film Bikes vs cars, fikar sedan tillsammans och arbetar därefter i olika arbetsgrupper beroende på vad man är mest intresserad av:

– en grupp som tar fram idéer för hur man skulle kunna knyta samman cykelvägarna inne i Stehag och samtidigt utvecklar byns mötesplatser utomhus etc – med målet att få fram bra idéer till kommunen som snart börjar se över kommunens översiktsplan,

– en grupp som tittar på möjliga cykelvägar till/från Stehag och hur de kan ansluta till de cykelvägar kommunen så småningom planerar att bygga mellan Stabbarp-Bosarp och Stockamöllan-Hasslebro, samt en anslutning till den troliga sträckningen på en Skåneled mellan Hörby och Eslöv. Vi försöker ta fram underlag för att se om det skulle kunna gå att få medel för detta från Trafikverket för trafiksäkerhetshöjande åtgärder (och på sikt kanske även ett Leader-bidrag?),

– en grupp som funderar på cykelleder ur ett turismperspektiv för hela Eslövs kommun, t.ex. om vi kan ta fram en cykelkarta (t.ex. en slottsrunda), fundera på det skulle vara intressant att så småningom söka medel från Leader etc. för en kombinerad rid/cykel/vandringsled genom kommunen osv.

Och kanske fler grupper – beroende på hur många som kommer och vad ni är intresserade av. VARMT VÄLKOMNA!